ÎN MEMORIAM VICTOR DUMBRĂVEANU: MEDALION LITERAR ARTISTIC

afis_dor-de-victor-dumbraveanuVineri, 2 decembrie 2016, în sala Mare a Bibliotecii Centrale a BM “B.P.Hasdeu” a avut loc comemorarea a 5 ani de la trecerea în nefiinţă a celui care a fost scriitorul Victor Dumbrăveanu. Ar fi împlinit…70 de ani. Evenimentul  s-a produs cu truda şi  efortul material şi intelectual al fiicei scriitorului, doamna Doina Dumbrăveanu- Munteanu. Am spus şi efort material, deoarece copila regretatului scriitor a găsit posibilitate de  a  scoate a doua ediţie al romanului “Galopul cailor de lut” semnat de tatăl său , regretatul Victor Dumbrăveanu, carte, care a fost lansată în cadrul acestei serate literar-artistice. Volumul a apărut la Chişinău în 2016 la Tipografia “Bons Offofices” şi are 352 de pagini.

La eveniment au participat şi luat cuvânt  fiica scriitorului doamna Doina  Dumbrăveanu- Munteanu, care a fost şi pe post de moderator; directorul general al Bibliotecii Municipale “B.P. Hasdeu”, doamna dr. Mariana Harjevschi, scriitorul şi publicistul Vlad Pohilă, scriitoarea Ana Bantoş, ex-ministru  învăţământului şi educaţiei Leonid Bujor, scriitorul Vladimir Beşleagă, regizoarea Luminiţa Dumbrăveanu,  alti prieteni, cititori şi consăteni ai regretatului scriitor. S-a vorbit  şi despre posibilitatea în perspectivă, de a întroduce unele fragmente din opera distinsului dispărut în programele şcolare.

Recitalul de scurtă proză şi poezie în memoria lui Victor Dumbrăveau, susţinut de elevii liceului din Corlăteni, Râşcani, localitatea de baştină a scriitorului a avut un impact  emoţionant, dar şi agreabil asupra  publicului present în sală.

În scopul includerii cititorului în atmosfera evenimentului, vă propunem câteva secvenţe video de la această serată literar- artistică în memoriam: Victor Dumbrăveanu.

Acest articol a fost publicat în DOCUMENTE, ISTORIA NOASTRĂ, VIDEO, ŞTIREA ZILEI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s