CĂRȚILOR VECHI ȘI RARE O NOUĂ VIAȚĂ: ”BASARABIA” LA NEW YORK ÎN 1919

Am reanimat această carte veche și rară de dragul generației care vine după noi. Această cărticică a apărut în Statele Unite ale Americii după terminarea Primului Război Mondial (1919), dar și după întregirea Țării. Cartea a îl are ca autor pe Vasile Stoica și a apărut în limba engleză, evident pentru publicul american.

Se pare că procesul de reanimare a cărților vechi și rare a prins rădăcini serioase în mintea mea. Împreună cu publicistul și editorul Alexandru Ganenco am revigorat acest text, am făcut cum zic tipografii ”un valet”, adică o ediție bilingvă cu una ”răsturnată”.

Sperăm, că efortul nostru intelectual și financiar să aducă cât mai multe foloase intelectuale și informaționale. Sigur că lansarea volumului va avea loc în septembrie curent la Biblioteca Centrală a BM ”B.P.Hasdeu” din Chișinău, în colecțiile căreia a fost depistată această carte.

Alexandru MORARU

 

Acest articol a fost publicat în DOCUMENTE, ISTORIA NOASTRĂ, ŞTIINTA CULTURĂ CIVILIZAŢIE, ŞTIREA ZILEI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s