LA MULȚI ANI DOMNULE ȘTEFAN VLAS!

Am avut fericirea să cunosc acest Om, chiar la el în sat, Sărata-Galbenă de prin părțile Hânceștilor. Atunci era primarul satului, ales de săteni, nici nu mai știu a câta oară…Era o festivitate mai deosebită- Hramul satului. În fața Palatului de Cultură, la aer liber artiștii din sat, dar și mulți invitați prezentau un concert de zile mari.

Domnul Ștefan Vlas, stătea în picioare, cum stădeau toți, în mijlocul mulțimii adunate și aplauda pe artiști. Am observat fețele oamenilor din preajmă cum radiau de bucurie și recunoștință, când ochii acestora erau îndreptate spre primarul Ștefan Vlas, un Om cu un aspect fizic plăcut, pe fața căruia se putea de ”citit” o modestie, dar și o bunătate și inteligență accentuată.

Să conduci  un sat atât de mare, cu o vechime istorică impunătoare este destul de dificil. Atunci, când o mare majoritate de populație te votează de mai multe ori, înseamnă că acest Om, cu siguranță este Primul gospodar în localitate și are o pregătire profesională și intelectuală pentru a se afla la volanul societății, care se numește Sărata-Galbenă, Hâncești.

Omagiatul nostru, Ștefan Vlas, sigur că vine dintr-o neam bun a Vlăsenilor, are o familie minunată, care fără mare efort poate fi considerată Familie-Model.  O soție superbă și doi feciori școliți în instituții prestigioase, de o cultură și inteligență deosebită. Apropo, cunoscuta scriitoare și publicistă Maria Vlas Botnaru este verișoara omagiatului. Acesta este încă un indiciu de măreție  Neamului Vlăsenilor.

Adevărat vă spun, dacă aveam câteva mii de aceste familii în Republica Moldova, demult era înfăptuită și reunirea cu Țara, România și nivelul de trai al oamenilor era cel puțin ca în țările dezvoltate din Europa.

Acest Om a adus în sat un număr impunător de proiecte și majoritatea din ele au fost realizate cu brio. Este un mare patriot și un Om al cuvântului, niciodată nu se grăbește să i-a o decizie, fără a chibzui  toate soluțiile.

Actualmente, de câțiva ani buni este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, ales din partea Partidului Liberal. Dar și aici își desfășoară o activitate fructuoasă cu multe succese și rezultate, care merită apreciate.

Vreau să închei această Felicitare – Urare cu expresia  devenită tradițională- Mai dă Doamne Țării Moldovei asemenea Oameni!

LA MULȚI ANI ȘI TOȚI FERICIȚI STIMATE DOMNULE ȘTEFAN VLAS!

Cu prietenie și recunoștință, Alexandru MORARU

Acest articol a fost publicat în FELICITĂRI, FOTOGRAFII, ISTORIA NOASTRĂ, ŞTIREA ZILEI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s