LA FILIALA ”MARAMUREȘ” A FOST LANSATĂ O CULEGERE DE DOCUMENTE

LA FILIALA ”MARAMUREȘ” A FOST LANSATĂ O CULEGERE DE DOCUMENTE

 

Ieri, 20 noiembrie 2018 în incinta filialei”Maramureș” a Biblioteci Municipale ”B.P. Hasdeu” a avut loc lansarea culegeri de documente de arhivă ”Victimele ocupanților sovietici și călăii lor” apărută la Chișinău în anul Centenarului Mari Uniri.

Cartea conține un număr mare de documente secrete sovietice , traduse din limba rusă și puse la dispoziția cititorului și cercetătorului; are 396 de pagini în format A4, a apărut la editura Tipocart Print din Chișinău și este editată de istoricii Alexandru Moraru și Alexandru Ganenco.Este cazul să menționăm, că volumul  a fost scos pe bani editorilor ,  tirajul cărții find doar de 100 de exemplare.

În sala mare a bibliotecii ”Maramureș” din sectorul Botanica se adunase  mai bine de 65 de tineri și tinere,care-și fac studile la Liceul Teoretic ”Iulia Hasdeu” , respectiv din clasele superioare împreună cu profesoara de istorie, distinsa Doamnă Marcela Dorin.

Șefa filialei Doamna Elena Sinița, a deschis evenimentul, apoi a prezentat oaspeți: istoricul-arhivist și publicist, autor a multe volume de carte istorică Alexandru Moraru și colonelul (r), publicist și editor Alexandru Ganenco.

După prezentarea volumului, cei doi au răspuns la întrebările liceiștilor și au dăruit un set de câteva cărți bibliotecii Liceului Teoretic ”Iulia Hasdeu”. Discursul de mulțumire  a Doamnei Marcela Dorin s-a dovedit a fi emoționant, care s-a finisat cu o invitație la liceu în zilele apropiate pentru cei doi editori și șefa bibliotecii”Maramureș”întru sărbătorirea Centenarului Marii Uniri de la 1918.

A fost o lansare intersantă și întâlnire de suflet.În continuare urmăriți câteva poze  de la respectivul eveniment.

 

 

Acest articol a fost publicat în FILOSOFIE ŞI PSIHOLOGIE, FOTOGRAFII, ISTORIA NOASTRĂ, ŞTIINTA CULTURĂ CIVILIZAŢIE, ŞTIREA ZILEI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s