POETUL IVAN PILKIN A LANSAT O CARTE DEOSEBITĂ: OMUL- ACVARIU(secvențe video)

La 14 iunie 2019, la Biblioteca Centrală a BM ”B.P.Hasdeu” a avut loc lansarea unei cărți deosebite. Este vorba de o plachetă de versuri scrisă în limba rusă de poetul Ivan Pilkin, care se deosebește radical de majoritatea cărților de acest gen, atât după formă, cât și conținut. Pe cei prezenți în sală, la acest eveniment cultural îi pot felicita, deoarece au asistat la o lansare interesantă și plină de aromă și prospețime. A fost ceva frumos și inedit.

Pe domnul Ivan Pilkin, l-am cunoscut întâmplător, în procesul de selecție ai oamenilor de știință, care ar putea participa cu comunicări la conferințele științifice dedicate dinastiei Hasdeu, evenimente, pe care le organizez la Biblioteca Centrală deja de patru ani. Cineva din prieteni, m-a sfătuit să-i includ pe domnul Ivan Pilkin în lista vorbitorilor la respectiva conferință științifică. Am găsit contactele domniei sale și l-am telefonat, apoi ne-am intâlnit și discutat vis-a-vis de subiectul propus.

S-a dovedit a fi un bărbat tânăr, înalt, cu trăsături caracteristice de frumusețe bărbătească, cu simțul umorului, cu un intelect și inteligență pecetuită pe fața sa. Domnul Pilkin a acceptat propunerea mea și în ziua stabilită a conferinței, a prezentat o comunicare interesantă la acest for științific.

Ulterior am aflat, că are o familie minunată și Măria (se poate citi și Maria) Sa Cartea este este  plasată în cel mai onorabil loc. Pot zice cu mâna pe inimă- mai dă Doamne Țării Moldovei asemenea familii de o inteligență mai rar întâlnită și un comportament civilizat, care cu siguranță poate servi drept model.

Am filmat câteva secvențe de la acest frumos eveniment și le pun cu plăcere la dispoziția cititorului curios. În încheiere, nu-mi rămâne decât să-l felicit pe domnul Ivan Pilkin cu acest succes în arta scrisului. Doamne ajută!

Alexandru MORARU, șef serviciu Biblioteca Centrală

Acest articol a fost publicat în DOCUMENTE, FELICITĂRI, VIAŢA E FRUMOASĂ, VIDEO, ŞTIINTA CULTURĂ CIVILIZAŢIE, ŞTIREA ZILEI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la POETUL IVAN PILKIN A LANSAT O CARTE DEOSEBITĂ: OMUL- ACVARIU(secvențe video)

  1. Pingback: ARTICOLE PUBLICATE PE PARCURSUL ANULUI 2019 DE ALEXANDRU MORARU | COLECŢII SPECIALE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s