DISTINSĂ DOAMNĂ SVETLANA UNCUȚĂ- LA MULȚI ANI FERICIȚI!

E și firesc, că nu întotdeauna poți să spui omului tot ce gândești despre el, indiferent dacă acest lucru este de bine sau de mai puțin bine…Dar sunt zile în viața omului, când îți poți permite acest lucru cu prisosință, să deschizi ușa sufletului și să spui tot ce crezi, ce simți și cât de fericit te simți, pentru bucuria, că Dumnezeu ți-a trimis în calea vieții tale Oameni frumoși, deștepți, inteligenți, săritori la nevoie, care lasă pe toate și se grăbesc  să-ți vină în ajutor, să fie alături de tine, când ai zile mai deochiare, mai dificile; Oameni care sunt gata ca să împartă cu tine ultima bucățică…nu în zadar se spune că prietenul la nevoie se cunoaște, fiindcă la bucurii și sărbători sunt mulți, chiar foarte mulți, dar când este vorba de o implicare personală, o susținere, o vorbă, un ajutor, apoi numărul acestora devine atât de mic, că nici prin gând nu-ți trecea că poate fi așa…iar de când banul a pus stăpânire totală pe oameni, mulți care chiar au avut unele calități nobile de omenie, au renunțat la ele în favoarea verbului„a avea” și nu „a fi”.

Dumnezeu  a fost și este bun cu mine, (ca să nu zic, că chiar sunt alintat) mi-a trimis în viață valori umane de excepție, Oameni buni și frumoși atât din interior, cât și din exterior. Spre bucuria mea, sau cum se mai zici în popor, spre norocul meu, unul din puținii prieteni despre care pot spune toate aceste cuvine este Femeia, Soția, Mama și Bunicuța cu numele luminos de Svetlana Uncuță, care astăzi împlinește frumoasa vârstă de 18 ani, și spre bucuria domniei sale, începând de azi, va avea dreptul de a privi filme pentru adulți. Deși nu prea cred, că Distinsa Doamnă se va folosi de acest „privilegiu”, fiind bine cunoscută, ca Femeie, gospodină pe care la acest capitol o poți compara doar cu o frunicuță, sau mai degrabă cu o albinuță- harnică și responsabilă, serioasă și plină de creativitate. o economistă și contabilă de nota zece, Femeie în adevăratul sens al cuvântului, încărcată cu atâta energie pozitivă, de parcă tatăl ei este Soarele, dar care-i lipsește răutatea și invidia…

Nu pot spune deloc, că drumul vieții minunatei Doamne Svetlana a fost uns cu miere sau flori, a avut de trecut prin multe greutăți și suferințe, dar a izbutit să păstreze dragoste de Dumnezeu, bunătatea și omenia, calități cu mare regret pe cale de dispariție în societatea noastră.

Doamna Svetlana Uncuță, această Femeie frumoasă și superbă a crescut și educat doi copii minunați, Svetlana și Constantin, care au preluat de la mama lor cele mai frumoase calități și au făcut studii în cele mai prestigioase instituții de învățământ universitar din spațiul românesc și în prezent muncesc potrivit profesiei.

Un altfel de „copil” al Doamnei Svetlana Uncuță, poate fi considerat azilul privat „Părinți Fericiți-Copii liniștiți”, înălțat cu ideia, gândul, banul și fapta Distinsei Doamne în satul său Săseni, raionul Călărași. Cu regret, n-am fost personal să-l văd, dar judecând după pozele construcției, impresiile vizitatorilor, medicilor, care patronează acest edificiu, copiilor, care din anumite motive obiective sau subiective au adus aici pe cineva din părinți lor, apoi concluzia generală poate fi apreciată numai prin cuvântul BRAVO!

După toate cele relatate, mă întreb și vă întreb și pe dumneavoastră. parcă poți să nu iubești un asemenea Om, cu atât mai mult că e Femeie?!

Cu ocazia Zilei de Naștere, îî dorim Distinsei Doamne Sănătate, Fericire, Dragoste, Succese și multe, multe Bucurii de la cei dragi inimii sale! La Mulți Ani Fericiți!

Cu prietenie, respect, dragoste și recunoștință, Alexandru MORARU, istoric-arhivist, publicist, membru al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, filiala Chișinău

Acest articol a fost publicat în FELICITĂRI, FOTOGRAFII, ISTORIA NOASTRĂ, MAI ODIHNIŢI-VĂ..., VIAŢA E FRUMOASĂ, ŞTIREA ZILEI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la DISTINSĂ DOAMNĂ SVETLANA UNCUȚĂ- LA MULȚI ANI FERICIȚI!

  1. Pingback: „2020 a fost un an dificil, dar am izbutit să fac câte ceva” ( despre activitatea bibliotecarului Alexandru Moraru, șef serviciu la Biblioteca Centrală „Hasdeu” din Chișinău | COLECŢII SPECIALE

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s