ONLINE: CLUBUL ISTORICILOR A BIBLIOTECII CENTRALE

                       ONLINE:  CLUBUL ISTORICILOR 

Motivat de situația pandemică la zi și intenția de a continua ședințele Clubului Istoricilor a Bibliotecii Centrale a BM„B.P.Hasdeu” s-a hotărât, să trecem la formula online, pentru a ține flacăra clubului aprinsă.

În această ordine de idei, la 27 mai 2020 la Biblioteca Centrală a avut loc înregistrarea video a primei ședințe a Clubului Istoricilor în formulă nouă cu subiectul „Prezentarea noului volum „Rusia, 2019„Acesta a fost un an greu…” semnat de Anatol Petrencu, doctor habilitat în istorie, profesor universitar și președintele de onoare al clubului nominalizat.

După cum era și de așteptat, invitatul special al Clubului Istoricilor a fost autorul volumului, savantul Anatol PETRENCU, care a acceptat invitația clubului și a prezentat cartea proaspăt ieșită de sub tipar. Trebuie să recunoaștem, că a fost o prezentare de zile mari, autorul dând dovadă de o memorie fenomenală și cunoașterea evenimentelor în profunzime, incluse în carte; începând de la structura volumului, sursele informaționale utilizate la scrierea lucrării, a făcut o retrospectivă ale capitolelor incluse în carte.

Volumul nominalizat a apărut în formatul A5, cu 296 de pagini și cu o execuție poligrafică excepțională. Cartea conține un număr considerabil de ilustrații color, rezumate în limba rusă și engleză și indice de nume. Pe bună dreptate am putea numi respectiva lucrare o cronologie avansată a celor mai importante evenimente din Rusia, în plan intern, dar și extern.

Fiind unui din puținii istorici de talie națională și europeană, autor și coautor a multor monografii, culegeri de documente, autor de manuale universitare și pentru licee, domnul Anatol Petrencu ne-a mai dăruit o bijuterie istorică și informațională – aceasta este lucrarea „Rusia, 2019: acesta a fost un an greu…”, tratată de pe pozițiile adevărului istoric și nepărtinitor. Vă invităm să vizionați întreaga prezentare a cărții la portalul: https://www.youtube.com/watch?v=786BKDIi160&t=71s

Din partea Clubului Istoricilor, aducem sincere Felicitări  domnului profesor universitar Anatol Petrencu cu ocazia apariției noului volum. Rămâne să așteptăm comentariile membrilor Clubului istoricilor a Bibliotecii Centrale „Hasdeu” și să continuăm ședințele clubului nostru.

Alexandru MORARU, președintele Clubului Istoricilor, șef serviciu Biblioteca Centrală a BM „B.P.Hasdeu”

Acest articol a fost publicat în DOCUMENTE, FELICITĂRI, FILOSOFIE ŞI PSIHOLOGIE, FOTOGRAFII, ISTORIA NOASTRĂ, VIDEO, ŞTIINTA CULTURĂ CIVILIZAŢIE, ŞTIREA ZILEI. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s